Actueel 2018-09-27T15:25:40+02:00

Actueel nieuws

ERA-EDTA congres 2020

Het abstract “IMPROVING SHARED DECISION MAKING FOR END-STAGE RENAL DISEASE PATIENTS IN THE NETHERLANDS” wat is geschreven door het DOMESTICO studieteam in samenwerking met de Nierpatiënten Vereniging Nederland is geaccepteerd als poster presentatie voor het 57e ERA-EDTA Congres (June 6-9, 2020). Vanwege de huidige COVID-19 crisis zal het congres virtueel plaatsvinden. Zodra het abstract is gepubliceerd zullen we het delen via onze Publicaties – pagina.

By | maart 19th, 2020|

Inclusie doel behaald!

Met grote vreugde kunnen wij melden dat we ons inclusie doel voor ZonMw hebben behaald! Hartelijk dank voor alle inclusies in de afgelopen maanden!

Heel fijn dat iedereen zich inzet om patiënten te includeren voor DOMESTICO. We kijken uit naar de nieuwe inclusies.

By | maart 13th, 2020|

Nierfalen symposium 16 september 2020

Bij deze willen wij u graag uitnodigen voor ons symposium met een focus op nierfalen, (thuis)dialyse en de oudere patiënt op woensdag 16 september 2020 in De Zilveren Vosch te Utrecht. Voor dit symposium hebben we de krachten gebundeld met drie andere onderzoeksgroepen: POLDER, OASIS en DIALOGICA. Wij hopen u gezamenlijk een gevarieerd programma aan te kunnen bieden. De dag zal kosteloos zijn en accreditatie wordt aangevraagd.

U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar nierfalensymposium@gmail.com, graag onder vermelding van uw naam en functie. Binnenkort hopen wij het definitieve programma te kunnen delen.

Tot ziens op 16 september!

By | maart 10th, 2020|

De eerste patiënten nieuwsbrief is een feit!

De eerste DOMESTICO nieuwsbrief voor patiënten is verschenen! Deze nieuwsbrief bevat informatie voor zowel potentiële deelnemers als patiënten die reeds deelnemen. Er staat beschreven wanneer iemand in aanmerking komt voor deelname aan DOMESTICO, wat het huidige deelnemersaantal is en andere leuke feitjes! De nieuwsbrief is verspreid onder de deelnemende DOMESTICO centra en kan daar op de poli en dialyse afdeling worden gelegd.
We hopen dat deelnemende patiënten in de centra de nieuwsbrief krijgen, omdat het krijgen van informatie tijdens een lopende studie kan helpen de onderzoekstrouw bij de deelnemers te bevorderen.

De nieuwsbrief is te vinden onder het kopje Nieuws. Klik hier om naar de betreffende pagina te gaan.

By | februari 18th, 2020|

DOMESTICO onderzoekers op Nederlandse Nefrologiedagen

De arts-onderzoekers van DOMESTICO mogen dit jaar drie posters presenteren op de Nederlandse Nefrologiedagen in Veldhoven!

U bent van harte uitgenodigd om dinsdag 24 maart tijdens Sessie 4 (van 10.20-11.20 uur in Zaal 8) meer te horen over ‘Improving Shared Decision Making for end-stage renal disease patients in the Netherlands’. Of bezoek ons op woensdag 25 maart op het Posterplein (Kempen/Genderhal) tussen 12.50-13.50 uur om alles te horen over ‘Home dialysis patterns in elderly patients in the past 20 years’ en ‘Selection of patients suitable for home dialysis by a social worker’

Tot ziens op 24 en 25 maart!

UPDATE: Helaas zijn de Nederlandse Nefrologiedagen vanwege het Coronavirus uitgesteld naar 13 en 14 oktober. Hopelijk zien wij u dan!

By | februari 14th, 2020|

Zorg op de juiste plek

Op 9 december heeft FMT Gezondheidszorg een artikel gepubliceerd getiteld ‘Nefrologie: voorloper in zoektocht naar zorg op de juiste plek’. Anita van Eck van der Sluijs, DOMESTICO arts-onderzoeker, heeft hier ook een bijdrage aan geleverd.

Klik hier voor het betreffende artikel.

By | december 10th, 2019|