Actueel 2018-09-27T15:25:40+02:00

Actueel nieuws

Wisseling van arts-onderzoekers!

Even voorstellen: Sanne Vonk
Mijn naam is Sanne Vonk en ik ga per 1 November starten als arts-onderzoeker bij DOMESTICO als opvolgster van Anita van Eck van der Sluijs. Hiervoor heb ik 1,5 jaar gewerkt in het Meander in Amersfoort als AIOS interne geneeskunde met veel interesse in de nefrologie. Naast mijn werk ben ik fanatiek bezig met basketbal bij Utrecht Cangeroes. Ik heb erg veel zin om te starten en de studie een mooi vervolg te geven.

Tot ziens: Anita van Eck van der Sluijs
Vanaf 19 oktober stopt mijn promotietijd bij de DOMESTICO studie helaas. Ik ga de laatste 3 maanden van mijn opleiding Nefrologie afronden en hoop daarna ergens als Nefroloog aan de slag te kunnen. Daarnaast is het streven om in de eerste helft van 2021 te gaan promoveren. Ik heb een ontzettend leuke en leerzame tijd bij DOMESTICO gehad en wil iedereen bedanken voor de prettige samenwerking. Hopelijk tot ziens!

By | oktober 16th, 2020|

Storing in DOMESTICO email

Helaas hebben wij de afgelopen dagen een storing ondervonden ten aanzien van de DOMESTICO email. Sinds afgelopen zondag 4-10-2020 zijn uw e-mails helaas dus niet bij ons aangekomen. Het probleem is nu opgelost. Graag zouden wij iedereen willen verzoeken eventuele e-mails nogmaals te verzenden.

By | oktober 6th, 2020|

Nierfalensymposium groot succes!

Gisteren heeft een succesvolle eerste editie van het Nierfalensymposium plaatsgevonden, een gezamenlijk symposium van DOMESTICO, POLDER, DIALOGICA en OASIS. Met ruim 100 aanwezigen, 8 geweldige presentaties en 3 interactieve workshops kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde dag!

De presentaties van de DOMESTICO arts-onderzoekers en andere sprekers zijn hier terug te vinden.

By | september 17th, 2020|

Nierfalensymposium op 16 september

Zoals eerder vermeld vindt op woensdag 16 september het Nierfalensymposium plaats. Een symposium waar onderzoekers van DOMESTICO, POLDER, OASIS en DIALOGICA hun resultaten tonen en inspirerende workshops worden georganiseerd. Het volledige programma van het Nierfalensymposium vindt u hier.

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving zal het congres worden gehouden in het CORPUS Congress Centre.

Het Nierfalensymposium is reeds vol, maar u kunt via nierfalensymposium@gmail.com eventueel wel op de wachtlijst geplaatst worden.

By | september 4th, 2020|

Nieuwe release centrumportal Nefrodata

Op 18 augustus hebben dialysecentra een email ontvangen van Nefrovisie betreffende een nieuwe onderhoudsrelease van de centrumportal van Nefrodata. Hierin stond o.a. beschreven dat het mogelijk is om via het centrumportal individuele PROMs-uitnodigingen te genereren voor DOMESTICO deelnemers. Deze functie is toegevoegd voor een extra meting naast de reguliere studiemetingen, omdat sommige centra graag de mogelijkheid willen om de patiënt uit te nodigen voor het invullen van een extra vragenlijst bijvoorbeeld voorafgaand aan een jaargesprek.

BELANGRIJK: deze extra uitnodigingsbrieven die vanuit de centrumportal worden gegenereerd, zijn GEEN vervanging voor de uitnodigingen in het kader van DOMESTICO.

Uitnodigingen voor studievragenlijsten van DOMESTICO worden op vaste meetmomenten verstrekt via de studie en bevatten altijd het DOMESTICO logo. Als de patiënt de DOMESTICO vragenlijst online invult en hij/zij geeft toestemming om het antwoordoverzicht te delen met het dialysecentrum, dan komt het antwoordoverzicht ook in Nefrodata. Het is van het grootste belang dat patiënten de DOMESTICO studievragenlijsten invullen, omdat deze meer onderdelen bevatten dan alleen de PROMs. De werkwijze hiervoor is niet veranderd.

In een stroomschema ziet de werkwijze er zo uit:

By | augustus 27th, 2020|

DOMESTICO artikel in Wisselwerking

In de augustus editie van Wisselwerking, het ledenblad van de Nierpatiënten Vereniging Nederland, is een artikel verschenen over DOMESTICO.

Klik hier voor het betreffende artikel.

By | augustus 18th, 2020|