Actueel2018-09-27T15:25:40+02:00

Actueel nieuws

Workshop ‘Van Voorlichting naar Dialoog’ nog beschikbaar!

De workshop ‘Van Voorlichting naar Dialoog’ is nog steeds beschikbaar! Deze workshop wordt gegeven door DOMESTICO in samenwerking met de NVN. Het is bedoeld voor alle zorgverleners die betrokken zijn bij het samen beslissen proces voor nierfunctievervangende behandeling. De workshop richt zich op het optimaliseren van het samen beslissen proces in het eigen centrum. Daarbij wordt dieper ingegaan op de ontwikkelde keuzehulpen die bij dit proces kunnen helpen. Het doel is om van de voorlichting over nierfunctievervangende behandeling een dialoog te maken met de patiënt. De workshop wordt tot en met mei 2021 gratis aangeboden en is ook online beschikbaar. Dus geef je team tijdig op! Aanmelden kan via prantl@nvn.nl

By |februari 9th, 2021|

Kerst nieuwsbrief

Beste deelnemer aan de DOMESTICO studie,

Namens het DOMESTICO studieteam hebben wij een Kerst nieuwsbrief voor u geschreven die u hier kunt lezen.

Wij wensen u allen prettige kerstdagen en alle goeds voor 2021!

By |december 22nd, 2020|

Webinar Samen beslissen voor patiënten – 3 februari 2021

Samen kiezen voor het beste

Webinar Samen beslissen: kiezen voor de juiste zorg

Als u een nierziekte hebt, komt er veel op u af. U krijgt te maken met verschillende onderzoeken en behandelingen. En soms krijgt u ook hulp in uw dagelijkse leven, bijvoorbeeld thuiszorg of huishoudelijke hulp .

Vaak moet u dan keuzes maken. Bijvoorbeeld voor een behandeling. Of welke hulp u wilt. Meestal zijn er verschillende mogelijkheden. En hebt u dus meer keuze dan u denkt.

Zorgverleners proberen u bij die keuzes zo goed mogelijk te begeleiden. Maar ook uw inbreng is belangrijk. Dat noemen we Samen beslissen.

Hulp bij keuzes maken

Waarom is Samen beslissen zo belangrijk? Wat kunt u doen om tot een keuze te komen die bij u past? Wat zijn ervaringen van andere nierpatiënten en hoe kijken zorgverleners hier tegenaan? Dit  hoort u in het webinar ‘Samen kiezen voor het beste’.

Het webinar wordt georganiseerd door de Nierpatiënten Vereniging Nederland (NVN) en regionale nierpatiëntenverenigingen. U bent van harte uitgenodigd het webinar te volgen, óók als u geen lid bent van de NVN of een regionale nierpatiëntenvereniging.

Datum & tijd

Woensdag 3 februari 2021

19.00 – 20.15 uur

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor het webinar ‘Samen kiezen voor het beste’ via de volgende link: https://www.nvn.nl/activiteiten/agenda/.

Rond 28 januari 2021 ontvangt u dan een link waarmee u toegang heeft tot het webinar.

Vragen?

Hebt u al vragen over Samen beslissen? Mail ze naar Karen Prantl, beleidsmedewerker bij de NVN: prantl@nvn.nl. Uw vragen worden dan beantwoord in het webinar.

By |december 22nd, 2020|

Wisseling van arts-onderzoekers!

Even voorstellen: Sanne Vonk
Mijn naam is Sanne Vonk en ik ga per 1 November starten als arts-onderzoeker bij DOMESTICO als opvolgster van Anita van Eck van der Sluijs. Hiervoor heb ik 1,5 jaar gewerkt in het Meander in Amersfoort als AIOS interne geneeskunde met veel interesse in de nefrologie. Naast mijn werk ben ik fanatiek bezig met basketbal bij Utrecht Cangeroes. Ik heb erg veel zin om te starten en de studie een mooi vervolg te geven.

Tot ziens: Anita van Eck van der Sluijs
Vanaf 19 oktober stopt mijn promotietijd bij de DOMESTICO studie helaas. Ik ga de laatste 3 maanden van mijn opleiding Nefrologie afronden en hoop daarna ergens als Nefroloog aan de slag te kunnen. Daarnaast is het streven om in de eerste helft van 2021 te gaan promoveren. Ik heb een ontzettend leuke en leerzame tijd bij DOMESTICO gehad en wil iedereen bedanken voor de prettige samenwerking. Hopelijk tot ziens!

By |oktober 16th, 2020|

Storing in DOMESTICO email

Helaas hebben wij de afgelopen dagen een storing ondervonden ten aanzien van de DOMESTICO email. Sinds afgelopen zondag 4-10-2020 zijn uw e-mails helaas dus niet bij ons aangekomen. Het probleem is nu opgelost. Graag zouden wij iedereen willen verzoeken eventuele e-mails nogmaals te verzenden.

By |oktober 6th, 2020|

Nierfalensymposium groot succes!

Gisteren heeft een succesvolle eerste editie van het Nierfalensymposium plaatsgevonden, een gezamenlijk symposium van DOMESTICO, POLDER, DIALOGICA en OASIS. Met ruim 100 aanwezigen, 8 geweldige presentaties en 3 interactieve workshops kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde dag!

De presentaties van de DOMESTICO arts-onderzoekers en andere sprekers zijn hier terug te vinden.

By |september 17th, 2020|
Ga naar de bovenkant