Nieuwe arts-onderzoeker: Bas van Lieshout

Per 1 november zal Bas van Lieshout starten als arts-onderzoeker van de DOMESTICO studie. Hij is de opvolger van Anna Bonenkamp, die gestopt is per 1 juli 2021 en nu weer in de kliniek werkt als ANIOS Interne Geneeskunde. Anna blijft wel nog zijdelings betrokken bij de studie en is nog bezig met het afronden van haar promotieboekje.

Bas stelt zich hier voor!

Mijn naam is Bas van Lieshout en ik zal de komende tijd deel uitmaken van het DOMESTICO-team als promovendus. Het afgelopen jaar ben ik werkzaam geweest arts-assistent op de afdeling interne geneeskunde in Alkmaar. Ik heb gedurende deze tijd in de kliniek, maar ook al eerder tijdens mijn studie, een grote affiniteit voor de nefrologie ontwikkeld. Tijdens deze periode als arts-assistent heb ik ook de dialyse afdeling van dichtbij mee mogen maken. De dialyse is een ontzettend mooi gedeelte binnen de nefrologie waarbij patiënten ondanks het gebrek aan functionele nieren toch nog kwaliteit van leven geboden kan worden. Desondanks denk ik dat er ook binnen de dialyse nog veel ontwikkeling en verbetering kan plaatsvinden. Ik hoop hier de komende jaren een bijdrage aan te kunnen leveren.

Buiten mijn werk in het ziekenhuis ben ik een enorme fietsfanaat. Dit geldt zowel op de fiets als het volgen van de wielersport. Als de zon schijnt zit ik op de fiets en als de Tour de France op is lig ik op de bank. Ik hoop na het afronden van mijn promotie mij verder te kunnen specialiseren als internist, om dan in toekomst mogelijk als nefroloog aan het werk te gaan. In ieder geval zie ik de komende periode met veel enthousiasme tegemoet.