Mooie toename bezoek Nierwijzer

Afgelopen half jaar is het aantal bezoeken en bezoekers van http://www.nierwijzer.nl/ duidelijk gestegen. In het eerste kwartaal van 2019 waren er zelfs 88% meer bezoeken dan in het eerste kwartaal van 2018.

In de afgelopen periode hebben NVN en DOMESTICO bij negen nierfalenpoliklinieken workshops mogen geven over Samen beslissen en het gebruik van keuzehulpen daarbij. Daarnaast is een handreiking gemaakt voor zorgverleners over hetzelfde thema. Deze is verspreid via het DOMESTICO-symposium en de Nederlandse Nefrologie Dagen en verkrijgbaar via het secretariaat van de NVN. Wij hopen uiteraard dat deze trend zich doorzet. En dat meer zorgverleners systematisch gebruik gaan maken van de hulpmiddelen bij het Samen beslissen voor de keuze voor een nierfunctievervangende behandeling.

Ondertussen werkt de NVN aan functionele verbeteringen van de Nierwijzer. Daarnaast onderzoeken ze de mogelijkheid om de Nierwijzer uit te breiden met een module voor mantelzorgers. Op 18 april is de uitreiking van de prestigieuze (internationale) Value Based Health Care Prize 2019. Dan wordt bekend of de nominatie van de Nierwijzer wordt omgezet in een prijs. Deze nominatie helpt de NVN in ieder geval om de Nierwijzer verder onder de aandacht van zorgverleners te brengen.